Наукове стажування аспірантки кафедри технологій деревинних композиційних матеріалів, целюлози та паперу Козак Любові Русланівни у Технічному університеті м. Зволен, Словаччина

У рамках міжнародної програми Еразмус+ та за допомогою співпраці Національного лісотехнічного університету України та Tехнічного університету в Зволені, Словаччина відбулось наукове стажування аспірантки кафедри ТДКМ Козак Любові Русланівни.

Еразмус+ відкриває нові можливості для тих хто бажає здобувати нові знання, досвід, відкривати нові культури та країни, знаходити нових друзів.

Перебуваючи на стажуванні майже рік (1.02 – 31.12 2016 р.), Козак Любов виконувала експерименти для своєї наукової роботи, відвідувала заняття та наукові семінари разом з іншими студентами та викладачами Технічного університету міста Зволена. Їздила на виставки промисловості та дизайн-виставки, де були представлені виробники та університети Словаччини.

 «Можливість жити у гуртожитку серед студентів, дала набагато швидше вивчити мову, розібратись у системі навчання та адаптуватись до нової країни, також завдяки добре обладнаним лабораторіям та хорошим інженерам, працювати було легко та цікаво», говорить Любов.

В рамках конференції «Дерево – матеріал 21 ст.» виступала на міжнародній конференції в Польщі. Також аспірантка кафедри ТДКМ брала участь у виконанні наукових проектів, які виконувалися на кафедрі меблів та виробів з деревини, Технічного університету міста Зволена.

В рамках тижнів навчальної практики разом із студентами, Любов відвідала лісозаготівельні та деревообробні підприємства Словаччини (EKOLTECH, Filakovo, NEFAB, BUČINA, RETTENMEIER, IKEA, DOKA DREVO, LIND Krupina).

Ще однією перевагою стажування були подорожі. Аспірантка побувала в багатьох цікавих та захоплюючих місцях Словаччини. За її словами, ця країна багата на дивовижні гірські пейзажі, наповнена ріками, скалами та печерами, всіяна старовинними градами та замками.

Тож потрібно використовувати можливості та пізнавати наукових світ.

Лабораторія кафедри меблів та виробів з деревини Технічного університету в Зволені
Лабораторія Технічного університету в Зволені
Завод виготовлення корпусних меблів "Еколтех"
Щорічна меблева виставка в м. Нітра, експозиція кафедри дизайну, Технічного університету в Зволені
Гора Сітно 1009 м гірського хребта "Щавніцкі верхи"
Гірський масив "Високі Татри" Теріо хата 2015 м
Природний парк "Словенський рай"